“Рошавата гарга” с ударно завръщане и модно шоу на SFW AW 19/20

“Рошавата гарга” с ударно завръщане и модно шоу на SFW AW 19/20

След кратка творческа почивка РОШАВАТА ГАРГА долетя на модната сцена отново! Брандът открива вечерта на световните марки и дизайнери с уникално шоу.
Дебютът е НОЩТА НА БЕЛИТЕ КОНЕ  – една алюзия на завръщането по Александровски!
Метофори и размисли, пътуване във времето, носталгия и сантименталност,
бунтарство и смиреност – събрани в 12-те модела с “гарджи” привкус!
Подиуми, трендове, персонажи… превърнали се в стар приятел.
Затворил си очи, разлистваш страници със спомени… в 28 лета!
Препускаш с “лунен лъч в уханен мрак
с блясъка на звезден прах” и
шепот на един Модист!
Албена Александрова облича “новата дреха на Гаргата” в една модната инсценизация с марките:
CAFE SOCIETY by Albena ALEXANDER
EVIS PLACE
CALVIN  KLEIN
DONA KARAN
SONIA RYKIEL
YVES SAINT LAURENT
“Правя това, което ме вълнува и ми е интересно. НОЩТА НА БЕЛИТЕ КОНЕ е една арт-инсценизация чрез стилистиката на модата. Това е дрехата, различна от улицата, дрехата, която ще угоди на ценителите на некомерсиалното. Винаги, когато правя колекция се сещам за Кончаловски, който крайно негодува срещу комерсиалното изкуство и казва, че скоро ще се издигат паметници на зрителя, а не на твореца!
НОЩТА НА БЕЛИТЕ КОНЕ дойде на един дъх! Това е дрехата на Личността! Ние сме в образ, ние сме в роля, ние сме това, което сме! Събрах различни имена от световната и българската мода, защото те имат какво да си кажат! И това аз го зная най-добре – 28 години в модата – от една страна като дизайнер и производител на облекла, от друга като вносител и представител на световни имена като Ив Сен Лоран, Соня Рикел, Кастелбажак и др. В тази арт-креация има  щипка лудост! И както казва режисьорът Николай Георгиев /мой учител и художествен ръководител – “Синтез на синтетичните изкуства”/ : “Да бъдеш луд не е случайност – това е дарба, дадена ни от Бога.” АА